PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelKopiera celldata till annat blad och cellerKopiera celldata till annat blad och celler
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2023-11-20 21:26
 
 Ändrad av MarWal  på 2023-11-20 22:34:22

Har kört fast och önskar hjälp med följande om någon vet hur man gör.

Har en tabell där jag har en kollumn som heter "Uppföljning". När man sätter ett X (listaruta) i en cell i denna kollum "Uppföljning" ska valda celler koppieras till ett nytt blad med namn "Uppföljningsplan" och till valda celler i detta blad.

Jag hoppas att någon förstår vad  jag vill åstakomma.

Tack på förhand.

Nytt inlägg
 2023-11-21 06:12
 
 Ändrad av Gondi  på 2023-11-21 07:24:15

God morgon MarWal och välkommen till forumet !

Jag tror vi behöver bena ut exakt vad syftet är med det du försöker göra samt också förstå vad som är möjligt och inte möjligt i olika versioner av Excel.

Frågor

  1. Vilken version av Excel använder du samt vilka versioner ska lösningen vara kompatibel med? Betänk att alla funktioner som finns i skrivbordsversionen av Excel 365 för Windows inte nödvändigtvis finns i vare sig äldre versioner av Excel, eller Excel på andra plattformar som Excel för Mac, Excel Online eller Excel för Andriod/IOS.
  2. Är du säker på att du verkligen vill kopiera värdena till ett andra kalkylblad i samma arbetsbok? Det är sällan en bra strategi att ha redundant data i samma dokument. Så fort du måste gå in och ändra eller ta bort något måste du göra det på flera ställen vilket inte är optimalt.
  3. Du skriver "när man sätter ett X (listaruta)" menar du då en Kryssruta (eng. Checkbox) eller menar du att du skriver bokstaven "X" i en tom cell? Det finns nämligen ett antal olika varianter av kryssrutor i Excel. (se förklaring nedan)

Excel Kryssrutor (eng. Checkboxes)

I Excel finns det fyra olika typer av kryssrutor.

  1. Excel Form kontroll (Excel för Windows och Mac alla versioner - kräver makrokunskaper)
  2. Windows ActiveX kontroll (endast Excel för Windows alla versioner - kräver makrokunskaper)
  3. Den nya funktionen "infoga --> kryssruta" från verktygsfältet (endast för Excel 365 Windows - Beta Channel)
  4. "Hemmagjorda" kryssrutor med hjälp av specialtecken och div. andra "trick" som vilkorrstyrd cellformatering (fungerar i alla versioner och på alla plattformar)

Om funktionskravet verkligen är att datan ska kopieras från ett arbetsblad till ett annat krävs det VBA-kod. Antingen skriver man koden själv eller så kan man spela in ett makro som skapar koden. Koden kopplar man sedan till Kryssruta 1 eller 2 från listan ovan.

Om det inte är ett krav att datan ska kopieras mellan två arbetsblad kan man istället lösa det med antingen en statisk matrisformel (t.ex. INDEX, PRODUKTSUMMA, m.fl.) i äldre versioner av Excel eller någon av de nya dynamiska matrisformlerna (t.ex. FILTER) som finns i Excel 2021 samt 365.

Du får återkomma med ett klargörande beträffande frågeställningarna så ska vi nog kunna hjälpa till.

På återhörande !

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelKopiera celldata till annat blad och cellerKopiera celldata till annat blad och celler

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter