PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelAnvända Excel med makro för fler användareAnvända Excel med makro för fler användare
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2020-04-08 08:16
 
Hej, jag har försökt att få till så att mitt Excelprogram fungerar för ett tjugotal användare från en gemensam plattform, en server.

Men från servern kan jag inte jobba med programmet eftersom servern inte kan hantera Excel med makro ?!?

Finns det någon här på forumet som har gjort ett Excel med makro för "fleranvändare" ??

Jag har gjort ett eget tidsbokningssystem för ett 20-tal inblandade. De skall kunna nå programmet, logga in med sitt användarnamn och sen göra sina bokningar och även titta på de tider som redan finns, både historiska och framtida.

På startsidan har jag knappar som användarna trycker på som motsvarar den tid de vill boka. En annan användare kan ha varit inne och bokat och då syns den tiden som upptagen för just den knappen och kan inte nås av den här aktuella användaren.

Men hur in i norden skall jag hantera Excelprogrammet så att alla användarna kommer åt det ? Och det är naturligtvis låst när det är upptaget annars kan det bli dubbelbokningar...


/fleXcel
Nytt inlägg
 2020-04-09 08:07
 
Hej hej

Inte helt lätt det där.

1. Kika på Azure, köra en virtuell maskin med dit verktyg på. Remote desktop tillåter tillgång från många olika miljöer, men kommer att vara knepigt att sätta upp och få att fungera.

2. Koda om ditt verktyg så att varje användare får varsitt, och att verktyget synkar mot en gemensam databas, en databas kan du köra från din hallonpaj. Detta löser problemet med endast en användare åt gången, men kan vara lite knepigt att versionshantera, här kan du dock lägga in versionshantering i din databas så att verktyget kräver senaste version för att fungera.

/C
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelAnvända Excel med makro för fler användareAnvända Excel med makro för fler användare

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter