PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelFlytta rad i tabell till annat bladFlytta rad i tabell till annat blad
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2020-08-05 10:30
 

 Jag har en tabell där jag i första kolomnen kan välja status på ett ärende (ett ärende tar upp en rad i tabellen). Om jag väljer "AVSLUTAT" i en rullist har jag villkorat att hela raden ska bli grön. Men jag skulle också vilja att hela raden flyttas till ett annat kalkylblad när jag valt eller skrivit just "AVSLUTAT". Är det möjligt? Jag tänker mig att en tabell med samma kolumntitlar finns på det andra kalkylbladet, och att tabellen fylls på när ärendena blir klara. 

Nytt inlägg
 2020-08-09 14:37
 

Hej,

Det har kommit lite nya funktioner i Excel, åtminstone till dem som har Office 365. Har du en installerad version har du dem kanske inte men det ser du när du skriver in = och sedan namnet på funktionen.

De heter bl a FILTER, UNIK OCH SORTERA. Kolla https://www.excelspecialisten.se/aktuellt/nya-funktioner-i-excel/

Jag har använt dem en del och kan säga att FILTER funkar för att få fram de rader du vill i en ny flik. Detta baserat på ett villkor som då är värdet "avslutat" i första kolumnen.

FILTER bör ju funka även för tabell 1 dvs där du skriver in ärendena. Men, jag har inte provat hur det funkar att lägga in nya rader i området som som omfattas av FILTER. Annars är det ju ett alternativ att helt enkelt filtrera bort den med autofilter.

Ska se om jag får en stund att testa, vore intressant att veta. I övrigt får man säga att dessa funktioner är ett stort steg framåt i excel för den som gillar att göra tabeller i "databasformat"!

CMM

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelFlytta rad i tabell till annat bladFlytta rad i tabell till annat blad

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter