PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelDölj datakort i Excel 3D maps & importera KML svenska länDölj datakort i Excel 3D maps & importera KML svenska län
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2023-06-15 06:19
 
 Ändrad av Niclas  på 2023-06-15 06:25:04

 Hej!

Jag har börjat laborera med Excel 3D maps. Jag står inför två utmaningar:
1. Vi har en grupp med distriktssäljare som alla har ett eget distrikt. Jag har därför skapat ett eget distriks i Google maps och importerat detta till 3D-maps som område. Sen har jag via postnummer placerat ut vilka kunder varje säljare har. Dock blir kartan väldigt rörig när man önskar att "hovra" över en kund och se vilken kund som syns på kartan då datakortet för "område" allt för ofta dyker upp. Jag kan givetvis dölja lager när men jag önskar att se indelningen men dölja datakortet, är det möjligt?

2. Jag försöker att importera en KML-fil som jag hämtat från SCB med svenska län men jag får bara felmeddelande. Har någon erfarenhet av detta?

3. Är det möjligt att använda mig utav nedan länk för att uppnå punkt 2?
https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Sweden/L%C3%A4n



Fler tips tas tacksamt emot! :)

Tack!

Nytt inlägg
 2023-06-15 12:37
 
 Ändrad av Gondi  på 2023-06-15 12:41:20

Hej Niclas,

Jag är ingen "expert" inom just denna del av Excel, men hoppas jag kan tillföra lite info samt frågor.

  1. "Datakorten" som visas när man "hovrar" över 3D kartan är ju för de enskilda dataposterna man har lagt in i datasetet - inte för själva kartområdet i sig. Blir det för "grötigt" med för många kunder i samma område antar jag att man får zooma in lite närmare. Datakorten går mig veterligen inte att dölja om man inte döljer hela lagret. Däremot kan man använda olika mallar för datakorten. Det kanske finns någon annan mall du kan byta till som är mindre utrymmeskrävande.
  2. Keyhole Markup Language (KML) är ett vanligt XML-baserat filformat som t.o.m. kan öppnas med Notepad. Den enda information som egentligen är viktig i KML-filen är koordinaterna för polygonerna som avgränsar dina inritade områden. Kolla först så att filen inte är korrupt med t.ex. Notepad. Går filen att öppna med Notepad är det nog bara lite vanlig "uppstädning" i filen som behöver göras. Du kanske kan klistra in 20-30 rader från början av filen och tala om vad du får för felmeddelande när du importerar filen i 3D Maps så kanske vi kan hjälpa dig komma vidare.
  3. Jag hittar ingen möjlighet att exportera till filformatet KML på https://wiki.openstreetmap.org, enbart .OSM verkar stödjas. KML är mig veterligen det enda formatet som Excel 3D Maps stödjer vid import så då får du hitta något gratisverktyg eller onlinetjänst som kan konvertera mellan OSM och KML åt dig.

 

 

 

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelDölj datakort i Excel 3D maps & importera KML svenska länDölj datakort i Excel 3D maps & importera KML svenska län

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter