PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelVisa excel sida vid sida i SAMMA fönster i Windows 10?Visa excel sida vid sida i SAMMA fönster i Windows 10?
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2019-10-03 11:42
 

Har just fått min jobbdator installerad med Windows 10, och ser att excel väljer att ha separata fönster för olika arbetsböcker. När jag ordnar böcker sida vid sida får jag en menyrad per arbetsbok. Detta tar plats (även om jag minimerar dem så mycket som möjligt), men värre är att det är svårt att hålla koll på vilken formelrad jag jobbar i.

Hur får jag flera arbetsböcker i samma fönster (som det var i Windows 7)?

 

Nytt inlägg
 2019-10-03 12:10
 

Hej. Det är inte windows som bråkar. Du har fått ett nyare Office-paket.

Jag tror att Excel 2010 var den sista versionen som körde med "Multiple Document Interface" (samma fönster). Anledningen till att det har ändrats är att det är så vanligt att använda flera skärmar/projektorer idag. Det är knöligt att köra olika dokument på olika skärmar om  de ligger under samma hållare/fönster.

Word var ännu tidigare med det här. Men då kunde man ta bort funktionen med ett kryss. Men nu är det även borttaget i word :-(.

Du får glädja dig åt att Excel faktiskt har blivit bättre på väldigt många sätt. Även om jag säger fula saker varje gång jag skall fixa till ett diagram.

Nytt inlägg
 2019-10-03 12:32
 

 Okej, tack för svar. Var detta jag var befarade. Ofta sitter jag med 3-4 dokument jag jobbar med bredvid varandra. Samtliga kollegor sliter håret och tycker att det borde finnas en lösning. 

Och ja, självklart är det nya Office-paketet jag fått som spökar, Office365. Skälla på rätt programvara ;-).

Nytt inlägg
 2019-10-03 14:04
 
Stämmer som ano säger. Men du kan juh dölja menyraden så får du mer plats. Ctrl + f1 döljer/tar fram detta på den aktiva arbetsboken.

Mvh Christian
Nytt inlägg
 2019-10-03 14:34
 

Det är alltid ett alternativ om det främst är utrymmet man vill åt (men menyraderna tar ju ungefär lika många "rader som Multi). Det jag retar mig på när man kör "Sida Vid Sida" är ju att man inte kommer åt en komplett menyrad någonstans. Man få 2 stympade där (samma) verktyg har gått och gömt sig. 

Men "Yngling"  kanske är nöjd om höjd-utrymmet kommer tillbaks? Då är ju Christians lösning perfekt.

 

Men jag tänker fortsätta att vara sur för att det inte går att välja Singel/Multi med ett kryss. Särskilt i situationer som denna när jag skriver i webbläsaren och vill komma tillbaks till BÅDA mina excelblad för att kolla hur de ser ut tillsammans. Inte bli tvungen att hämta 2 ggr  Bahhhhh 

Ahhh: Gnälliga vänner:

https://excel.uservoice.com/forums/304921-excel-for-windows-desktop-application/suggestions/11706627-restore-mdi-file-handling-open-all-files-in-one-w

Jag förstår varför folk trivs i en varm och fin filterbubbla där alla andra fattar hur ond världen är :-)

Nytt inlägg
 2019-10-04 12:24
 

Komplement till Christian's metod:

Arkiv->allmänt->

Gruppen:Alternativ för användargränssnitt

"Anpassa menyfliksområdet automatiskt"

Då har du full meny när det finns plats, men när det "blir smått" så ändras det till Christians visningsläge. 

Det bästa eller det  sämsta av två världar. Bestäm själv.

 

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelVisa excel sida vid sida i SAMMA fönster i Windows 10?Visa excel sida vid sida i SAMMA fönster i Windows 10?

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter