PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelFlytta radinformation till kolumnerFlytta radinformation till kolumner
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2020-08-11 10:27
 
Hej, jag har ett Excel blad med information om antal semesterdagar per person. Varje person har en egen rad där anställningsnummer finns i en kolumn, betald semester finns i en kolumn, obetald semester i en annan och sparad i ytterligare en kolumn. Jag skulle vilja att semesterdagarna presenteras i samma kolumn men på olika rader. Jag testade funktionen "transponera" och det gick bra. MEN jag behöver ha anställnings numret på varje rad då detta ska vara en inläsningsbar fil. Är det möjligt att få det utan en massa manuell handpåläggning? Jag har drygt 4500 personer och vill minimera risken för fel samt effektivisera tiden. Någon som har erfarenhet av detta?
Nytt inlägg
 2020-08-28 08:34
 

Hej! Det är svårt att säga när man inte ser exakt hur resultatet efter transponeringen blev. Har du något unikt för varje anställd på varje rad? I så fall kunde du ha en tabell med allas ant.nr och använda funktionen LETARAD(). Annars går det att lösa med hjälp av VBA.

/Marie

Nytt inlägg
 2020-08-31 11:40
 

 Hej hej 

Förstår jag dig rätt om du vill infoga tomma rader under varje anställds rad, för att på dessa rader infoga anställningsnummer samt semesterdagar?

Är det så, så är det antingen manuellt hästjobb eller en halvdags programmering med vba som gäller. Fördelen med vba är att koden blir återanvändningsbar om samma sak behöver göras vid senare tillfälle. Du är välkommen att kontakta oss på info@xls.se om du vill ha en vbalösning. 

Mvh

Christian

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelFlytta radinformation till kolumnerFlytta radinformation till kolumner

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter