PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerVBAVBAVad händer med macrot om excelfilen sparas om i annan mapp?Vad händer med macrot om excelfilen sparas om i annan mapp?
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2018-03-27 17:38
 

Jag arbetar operativt inom ekonomi vilket innebär en hel del arbete i Excel. En del av arbetet innebär exempelvis avstämningar, månadsrapporter, prognoser, etc där man ofta har som rutin att återanvända en och samma mall för en viss uppgift och där man inleder med att exempelvis spara om en ny kopia av förra månadens dokument.

Undrar därför hur det fungerar med macron generellt just då exempelvis:

1. Hur säkerställer jag att ett macro jag skapat "följer med" till den nya filen som skapas då jag exempelvis just sparar om en ny kopia för en ny månads transaktioner?

2. Hur säkerställer jag att exempelvis ett macro går att köra av en/flera personer som använder en mall som jag har skapat åt dem? Följer macrot med automatiskt?

3. Hur "beter sig" ett macro jag skapat som involverar andra program än Excel när platsen för exceldokumentet jag skapat macrot i inte är den samma? Dvs om jag exempelvis skapar ett macro som ska lägga in information från excel in i 3 sedan tidigare skapade Powerpointdokument och som sagt att jag sedan sparar om Exceldokumentet jag skapat macrot i?

Skicka gärna länk till blogg/inlägg här där jag kan läsa mer om detta om ni inte själva vill skriva en uppsats på området! ;-)

 

Tack på förhand!

/Magnus

Nytt inlägg
 2018-03-29 09:17
 
Hej Magnus

1. Om du har sparat macrot i arbetsboken och inte i personal.xlsb så följer det med. Kräver excel att du ska spara den som .xlsm när du försöker så ligger macrot antagligen i den filen du försöker spara.

2. Är mallen och makrot i samma fil? isåfall följer macrot med och går att använda av olika personer.

3. För att få till en fungerande lösning till detta måste du kunna programmera eller kunna modifiera någon annans kod. I din text finns för lite information för att jag ska kunna svara på om koden som du redan har fungerar eller inte.

mvh
Christian






Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerVBAVBAVad händer med macrot om excelfilen sparas om i annan mapp?Vad händer med macrot om excelfilen sparas om i annan mapp?

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter