PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerPower BI & Powe...Power BI & Powe...PowerQuery: Hämta data från hemsida med inloggningPowerQuery: Hämta data från hemsida med inloggning
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2017-09-25 07:48
 
Går det att får PowerQuery att hämta data från en websida med login?

Jag försöker få Power Query att hämta data från Web Trends. Mitt problem är att jag inte får lösenordet att fungera. Jag kan utan problem hämta data m.h.a ”From Web” på ”Data” fliken i Excel. Jag klistrar helt enkelt in URLen och får en prompt för användare och lösenord.

Problemet är att jag nu vill göra detta m.h.a PowerQuery. Varför fungerar det inte?

Jag gör såhär:

1. I fliken ”Data” klickar jag ”New Query” och väljer först ”From Other Sources” och sedan ”From Web”.

2. I pop-up-rutan klistrar jag in min fullständiga URL i ”Basic” alternativet och klickar ”Ok”. Jag vet inte om det är ”Advanced” som egentligen ska användas men jag ser inte att fälten som ligger under advanced tillför något när det gäller lösenord.

3. Excel försöker koppla upp sig i några sekunder sedan för jag meddelandet: ”Unable to connect”. Det är inte konstigt i.o.m. att jag inte lagt in några inloggningsuppgifter ännu. Därför provar jag att klicka ”Edit”.

4. Nu får jag nästan samma pop-up-ruta som i punkt 2 men nu finns ett extra val för ”Open page as” med förhandsvalet ”Html Page”. Jag tycker det är bästa valet från det som listas så jag klickar ”Ok”.

5. Nu först kommer en ruta med inloggningsuppgifter. Där finns fem olika ställen att lägga in login data:
a. Anonymous: Inte ett sannolikt val i och med att den inte har login data.
b. Windows: Inte ett alternativ i och med att det inte är mitt windows lösen som behövs.
c. Basic: Här finns de fält jag är ute efter, användarnamn och lösen. Men provar jag denna så för jag svaret ”The credentials provided are invalid”.
d. Web API: Här behöver man mata in ”Key”. Jag har ingen aning om vad det är…
e. Organizational account: Här finns bara en ”Sign in” knapp. Klickar jag på den så får jag svaret: ”The WWW-Authenticate header doesn’t contain a valid authorization URL. Header value: Basic realm=DX”.

Om det inte går att få till detta med automatik så ser jag ingen annan lösning än att låta Web Trends skicka ut en rapport till mig och att Power Query får läsa från filen istället. Men det känns som en omväg…

Ser fram emot idéer om att lösa detta.

/Eva
Nytt inlägg
 2017-10-12 12:38
 

 Hej Eva,

Jag har inte använt Web Trends och har inget konto så jag kan inte testa hur det fungerar just där. Jag googlade lite och det verkar som att Web Trends har ett WebService-API som du skulle kunna testa. 


Se API-specen här: https://help.webtrends.com/en/dxapi/
Exempel på hur du kopplar upp dig mot en WS finns här: https://blog.crossjoin.co.uk/2014/03/...

Lycka till!

Hälsningar
Niklas / Excelspecialisten

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerPower BI & Powe...Power BI & Powe...PowerQuery: Hämta data från hemsida med inloggningPowerQuery: Hämta data från hemsida med inloggning

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter