PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelvillkorsstyrd formatering med text och ikonervillkorsstyrd formatering med text och ikoner
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2019-06-04 12:20
 

 Hej

Jag har en to-do lista med där jag använder en scroll lista med fyra olika status, EJ STARTAD, PÅBÖRJAT, VALIDERA, KLART.

Jag vill lägga till en ikon bredvid varje status och att ikonen ändrar sig när jag ändrar status.

 

Under "Villkorsstyrd formatering - Formatera alla celler baserat på deras värde - ikonformat" finns det en ikon uppsättning som ser ut som en "tårta" med 4 bitar, denna skulle jag helst vilja använda men andra förslag går också bra.

Jag har sett lösningar på internet för 3st ikoner med text men inte 4 eller mer, någon som vet?

Nytt inlägg
 2019-06-05 07:58
 
Hej hej

Skriv en formel i kolumnen till höger om cell(er) där du väljer din status. Se till att formeln översätter dina texter till tal.

exempelvis =TEXTNUM(TEXTJOIN("";SANT;OM(A2={EJ STARTAD";"PÅBÖRJAT";"VALIDERA";"KLART"};{1;2;3;4};"")))
Detta är en matrisformel och ska slås in med ctrl+ shift+ enter. A2 motsvarar en cell där du har en status. Det går naturligtvis lika bra att skriva en vanlig nestad om-formel :). =om(a2="EJ STARTAD";1;om(a2="PÅBÖRJAT";2;om(a2="VALIDERA";3;om(a2="KLART";4;""))))

När du har lagt in den så går det bra att använda villkorstyrdformatering -> ikonuppsättningar -> fler regler, för att åstadkomma det du vill åt. Excel vänsterställer alltid ikoner, och högerställer tal per default, vilket innebär att du kan krympa kolumnen för att på så sätt dölja dina siffror och endast visa ikonerna, det kommer därmed se ut som att ikonen pekar på ditt statusval.

Allt detta förutsätter naturligtvis att din scrolllista/listor är av typen dataverifiering->lista så att de står i celler och inte i någon typ av formulärkontroll.

Mvh
Christian
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelvillkorsstyrd formatering med text och ikonervillkorsstyrd formatering med text och ikoner

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter