PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelLista text beroende av ett talLista text beroende av ett tal
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2019-06-07 11:07
 

Hej, 

Sitter med ett problem som inte gick att lösa enkelt med en pivot tabell. 

Behöver en formel/funktion för att få excel att samla alla, flera olika, text värden som hör ihop med ett belopp i en annan kolumn. 

Dokumentet ser ut som exemplet nedan: 

övrigt - 711

kassa - 701

bank- 711

KRK - 701

LRK - 711

 

Önskar att få det så det ser ut som nedan: 

711        (Rubrik)     701

Övrigt                    kassa

bank                       KRK

LRK

 

Är ett stort antal olika värden som ska fungera som rubriker och många olika texter är kopplade väldigt spritt till de olika värdena (45 tusen rader). Därav det ej gick att lösa i en pivot... 

Nytt inlägg
 2019-06-10 07:25
 
Hej hej

Är "övrigt - 701" som att betrakta som ett värde i en cell, eller är dina texter och numeriska värden separerade till varsin kolumn?
Om du har dina två värdetyper i varsin kolumn så kan du kopiera beloppskolumnen till ett nytt blad och använda funktionen ta bort dubbletter när beloppen(värdena) är markerade. Du hittar ta bort dubbletter under fliken data. Därefter kan du kopiera dina belopp och använda klistra in special -> transponera data för att få dina belopp som rubriker.

När detta är gjort så kan du använda en indexfunktion för att få in dina texter under respektive rubrik. =index(textkolumn; passa(rubrik; beloppskolumn; 0))


mvh
Christian
Nytt inlägg
 2019-06-10 09:17
 
Hej, Tack för ditt svar!! Ja det är värden i två olika kolumner. Det är en bra lösning som kan fixa problemet, men det finns ingen annan formel som kräver mindre handpåläggning? Sitter och ska skapa en mall-lösning på ett dokument som kommer var månad med olika data som någon annan ska ta över. Vänligen K
Nytt inlägg
 2019-06-11 12:46
 
Hej K

Hrms. Ett alternativ är naturligtvis att se till att mallen alltid har samtliga belopp/konton som kan finnas som rubriker, samt formeln jag angav för att hämta respektive värde till rubrikerna. Nackdelen med en sådan lösning är att du kommer få en hel del rubriker som saknar data under.

Ett annat alternativ är att ta hjälp av någon som kan programmera. Tar max två timmar att lösa ditt problem, reducerar en användares jobb till att:

1. Öppna mall.
2. Trycka på knapp
3. Peka ut vilken fil som har ny data.

Jag kan naturligtvis bistå med programmeringsdelen, men två timmar är mer än vad jag gör kostnadsfritt på forumet. Hör i så fall av dig via mail till christian.hagglund@xls.se

Mvh
Christian

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerExcelExcelLista text beroende av ett talLista text beroende av ett tal

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter