PNG32 PNG32 PNG32 PNG32
PNG32
Forum Excel, VBA, VSTO, Exceltips, Excelhj�lp PNG32 drivs av Excelspecialisten    Logga in     English
PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Logga in

PNG32

Du är inte inloggad. Logga in eller registrera dig för att skriva inlägg eller svara på inlägg.

För frågor om forumet, kontakta oss på webmaster@excelforum.se

PNG32 PNG32
PNG32 PNG32
PNG32

Excelforum

PNG32

 
ForumForumDiskussionerDiskussionerVBAVBAskulle vilja ha hjäp  med vba i exelskulle vilja ha hjäp med vba i exel
Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg
 2022-01-30 18:20
 

 jag undrar om de är någon här som är bra på vb kodning

skulle vilja ha lite hjälp det är så att jag har några fonder i kolumner a  b c d e f och   och vidare idessa kolumner finns deras kurs skulle vilja hämta från ett vist datum kursen från dessa så att dom hamnar i ett annat blad  i lodrätt  b kolumn hoppas  ni förstår/mvh micke nedan är en bild min tanke är att jag väljer datum trycker på en knapp och så lägger sig kurserna för det datum man valt i b kolumn på ett annat blad

håppas ni förstår vad jag menar

Nytt inlägg
 2022-01-31 08:35
 

 Hej hej

Jo detta är görbart, men jag hade nog valt att lösa allt med power query istället för vba. Oklart hur ditt befintliga makro fungerar dock, helst hade man viljat hämta din data med PQ, därefter gjort den nödvändiga transformeringen. 

Transformeringen innebär egentligen att slå ihop massa kolumner, normalisera data, därefter extrahera sammanslagna kolumner och byta värdetyper. Allt som allt ett 10 minutersjobb om data kan hämtas med PQ, eller stoppas in i tabell med makrot, istället för bara spilla ut din data på arket.

Att så här i efterhand lägga på VBA känns som att man krånglar till det för sig och skulle ta mig 2-4 timmar för att få till, vilket i så fall är något som skulle behöva lösas på konsultbasis.

MVh

Christian

Nytt inlägg
 2022-01-31 18:35
 

 power qvery vet inte vad det är det kan jag inte  har inte gjort ett makro har för övrigt office 2007 kan du sända  en fil så får jag se hur du menar

Nytt inlägg
 2022-03-07 07:52
 

 Hej Nisse

Väldigt sent svar men 2007 är för gammalt för power query tyvärr. Upplysningsvis så har Microsoft släppt 365 som engångsköp, dvs att du inte behöver prenumerera. Det ska finnas både en 2019 version, samt en 2022 version för detta. Det har hänt en hel del så det kan vara värt att uppdatera till detta. Koden som behövs för att åstakomma det du vill ha tar mig c:a 2 timmar. Maila till christian.hagglund@xls.se om du önskar hjälp per konsultbasis.

/Christian

Föregående Föregående
 
Nästa Nästa
ForumForumDiskussionerDiskussionerVBAVBAskulle vilja ha hjäp  med vba i exelskulle vilja ha hjäp med vba i exel

PNG32 PNG32
Excelforum drivs av Excelspecialisten som bedriver utbildning i Excel och VBA, tillhandahåller support och hjälp med Excel, utvecklar program i Excel. Är ni i behov av en konsult inom Excel, VBA eller VSTO, eller söker en excelkurs, kontakta oss.
Copyright 2013 ExcelSpecialisten XLS AB   Användarvillkor  Personliga uppgifter